2010. október 8., péntek

Jótékonysági felhívás!

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy a hírekből mindannyian értesültünk arról, hogy mi történt a napokban Kolontáron és Devecseren, illetve a környéken. Ezeket a településeket elöntötte a vörös iszap.

Ha lehetőségetek van rá, hívjátok fel az újra élő Nemzeti Segélyvonalat, a 1752-őt, vagy a Magyar Vöröskereszt adománygyűjtő vonalát, a 1749-et. Erre a számra sms-t is küldhettek, melyben az ISZAP szót kell elküldeni!

Folyamatosan érkeznek a segélyek az iszapömlésben érintett településekre, de még további felajánlásokra számítanak a segélyszervezetek. Elsőként alapvető élelmiszereket, higiéniai termékeket és a kisgyermekek gondozásához szükséges felszereléseket vittek a helyszínre. A Nemzeti Segélyvonalon keresztül bárki segíthet: a 1752-es telefonszám felhívásával 250 forintot lehet eljuttatni a károsultaknak. Eddig 140-ezerszer hívták föl a 1752-es számot, 35 millió forint gyűlt már össze. Taszár befogad 20-25 embert a vörösiszap-katasztrófa károsultjai közül, a Somogy megyei település a katonai repülőtér pilótáinak lakásait ajánlja fel átmenetileg. (FN.hu)


Pár hasznos link:

http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20101006/iszapkatasztrofa_harmadik_napja/


http://hvg.hu/itthon/20101004_miert_veszelyes_vorosiszap


Aki rendelkezik saját bloggal, nagyon szépen megkérem tegye ezt ki... értük.


Dóri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése